Mensen

Onze kanjers voor de verkiezingen van 21 maart 2018!

Adri Roelse, Westkapelle

Fractievoorzitter, raadslid en voorzitter commissie Ruimtelijke Ordening, hij woont in Westkapelle

Adri is per 2016 fractievoorzitter en raadslid en voorzitter van de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen. Adri is ondernemer in de duurzame energie, samen met Christien heeft hij twee kinderen. Adri is geïnteresseerd in de plaatselijke samenleving en wil voor de gemeenschap een rol van betekenis vervullen in de raad van Veere. Afgelopen jaren heeft Adri zich actief bemoeid met burgers die vragen hebben over het functioneren van de gemeente Veere. De portefeuille ruimtelijke ordening, duurzaamheid en praktische dienstverlening zijn hem op het lijf geschreven.

Sylvia Sparreboom, Biggekerke

Raadslid en lid commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen (M.O.) en Ruimtelijke ontwikkelingen (R.O.).

Zij woont met veel plezier in de Gemeente Veere. Ze houdt van de verscheidenheid van mensen, dorpen/steden, de natuur, toeristen, geschiedenis, dialecten en de vele heerlijke streekproducten. De gemeente Veere is voor haar een prachtige omgeving om in te wonen, werken en te ontspannen. De ligging ten opzichte van België en de Randstad is prettig. Er is ruimte, rust en er zijn ook voldoende mogelijkheden om erop uit te kunnen trekken.

In een veranderende omgeving van Meer Samenleving en Minder Overheid vindt zij het belangrijk om de wensen en voorkeuren van u, als inwoner van de Gemeente Veere goed te vertegenwoordigen. Dus, laat van u horen en spreek haar aan.

Stijn van Kervinck, Domburg

Raadslid en lid van de commissie (MO), woont in Domburg

Stijn van Kervinck (1995) is in 2016 toegetreden tot de DTV fractie. Stijn is raadslid en lid van de Commissie MO, woonachtig in Domburg en gekozen als Gemeenteraadslid bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Hij heeft eerder gewerkt bij verschillende Zeeuwse gemeentes en heeft ook enige tijd gewoond en gewerkt in Den Haag. In 2015 is Stijn een petitie gestart voor beter Openbaar Vervoer in de provincie Zeeland, dit was voor hem de reden om politiek actief te worden. Naast dat hij lid is van de DTV fractie is Stijn bestuurslid en presentator van Jazz By The Sea. Stijn zet zich graag in voor de leefbaarheid in de Veerse kernen, goed openbaar vervoer in de regio en een fijne natuurlijke Gemeente Veere om in te wonen en te werken.

José de Buck, Oostkapelle

Lid van de commissie Ruimtelijke Ordening (R.O.), hij woont in Oostkapelle

José is lid van de commissie Ruimtelijke Ordening.
José woont met zijn vrouw en twee kinderen in Oostkapelle. Hij is agrarisch ondernemer uit Oostkapelle. Samen hebben zij een mini-camping en een akkerbouwbedrijf. Naast een mini-camping heeft José een bijdrage geleverd om een ruiterroutenetwerk van de grond te krijgen. Ook werkt José (parttime) bij de A(grarische) B(edrijfsverzorging). José is geïnteresseerd in ruimtelijke plannen en heeft een brede kijk op het landschap en de inrichting daarvan. Een praktische boer met een brede kijk op allerlei plannen die  in zijn netwerk voorkomen.

Jan Geldof, Vrouwenpolder

Jan Geldof is reisondernemer en organiseert dagtochten & meerdaagse reizen in geheel Europa. Is gespecialiseerd in de historie van onze Oranjes.

Hij maakte 10 uitzendingen Blauw Bloed, waarvan 8 over Zeeland, met en voor de EO.

Werd in mei 2017 voor zijn verdiensten voor Haus Anhalt-Askanien door Prins Eduard, als 2de nederlander, onderscheiden met de Hausorden Albrecht der Bär.

Haalt al jarenlang regelmatig met zijn aktiviteiten de duitse media.

Laat toeristische ondernemers in Zeeland meeprofiteren van zijn in de afgelopen jaren, vooral in Duitsland & België, opgebouwd netwerk.

Weet, al jaren lang dagelijks in Zeeland onderweg, wat er in onze dorpen en gemeente  speelt.

Uw stem in het gemeentelijk beleid ?

Lucia Hamelink-Menig, Veere

Lucia is secretaris van DTV. Zij werkte voorheen als zelfstandig ondernemer gericht op reìntegratie van werkloze mensen.

Albert van der Meulen Serooskerke

Adri Franke, Veere

Adri is grafisch ondernemer.

Aart-Jan Maljaars Zoutelande

Marcel Steketee, Domburg

Marcel is de 2e wethouder van Veere

Marcel Steketee werkte bij het OM te Breda en is per juli 2018 tweede wethouder geworden in de gemeente Veere. Voor DTV is dit de eerste wethouder die onze partij levert.

Koen Minderhoud, Koudekerke

Koen is student aan de Chr. Agrarische Hogeschool in Dronten.

Riet Willemse, Aagtekerke

Riet werkte tot haar pensionering als administratief medewerkster en was ook actief in de plaatselijke evenementen commissie en het VVV.

Ans Landzaat, Zoutelande

Ans was voorheen onderneemster en actief in de dorpsraad Zoutelande.

Geert van der Leek, Serooskerke

Geert is belast met special tasks bij Kloosterboer.

Rommert van der Meer, Meliskerke

Rommert was voorlichter rundveehouderij bij het Ministerie van Landbouw en kent alle rundveebedrijven in een groot deel van Zeeland.

Wim Bartels

Wim Bartels, Arnemuiden

Voorzitter DTV

Wim heeft een flink aantal jaren raadswerk gedaan en is nu de voorzitter van DTV. Naast voorzitter is hij privé nog bezig met allerlei vrijwilligerswerk. Wim vind het belangrijk dat de mensen van DTV zich inzetten voor de burgers van Veere en goed luisteren als die iets te vertellen hebben. De raadsleden zitten er namens de burgers om hen te dienen met Raad en Daad. Met een bedscheiden administratiekantoor "Raad en Daad" helpt hij burgers met hun administratie, hij is tevens belastingconsulent.